Radi pozerávate politikov? Politici sa objavujú na každom kroku, keď zapnete televízor. V televízore sú rôzne politické diskusie, ktoré niekoho môžu veľmi zaujímať, no mnohí ich len prepínajú. Prečo sa stali politické diskusie pre nás nezaujímavé? Je to z dôvodu toho, že politici nerobia, čo by mali? Vystrkujú sa v televízii, no ich činy nevieme posudzovať, či boli vykonané tak, ako by sa od nich očakávalo? Politici vedú spokojný život. O tom niet pochýb. Majú dostatočnú výplatu, aj keď moc času v parlamente ani netrávia. Byť politikom je však aj náročným povolaním.

 

politik

 

Toto povolanie si vyžaduje vždy slušné správanie. Naozaj sa politici správajú disciplinovane a s poriadkom v parlamente? Mnohí politici, keď ich niečo nahnevá, tak vedia poriadne zaútočiť. Veľakrát sa stalo, že v parlamente bol vyvolaný nejaký spor medzi dvomi politikmi, ktorí určite nepatria k jednej politickej strane. Politické strany by svoje záujmy mali rešpektovať. Každý preferuje nejakú inú pomoc pre slovenských obyvateľov. Je táto pomoc naozaj taká nedostatočná? Ľudia to vidia inak. Myslia si, že by sa im dalo pomôcť aj omnoho väčšími financiami.

 

financie

 

Myslia si, že sa podporujú finančne také odvetvia alebo oblasti, ktoré nie sú primerané k takejto štátnej pomoci. Ako teda dosiahnu to, že im štát bude prispievať omnoho viac? Zamestnanie už majú, čo je veľmi kľúčové k šťastnému životu. Potrebujú ešte aj pomoc od štátu? Jednoznačne áno. Keby tak rýchlo stúpali platy ako ceny iných potravín, služieb alebo iných rôznych produktov, žilo by sa omnoho lepšie. Platy nikdy nejdú vyššie. Ostávajú na takej istej úrovni ako pred tridsiatimi rokmi. Čím to môže byť spôsobené? Je to o tom, že od ľudí chce štát vytiahnuť množstvo peňazí späť? Práve nakupovaním to dosahuje. Tieto ciele však nie sú dobré pre obyvateľov Slovenskej republiky.