Len sa zamyslite, kedy ste naposledy sedeli za počítačom. Samozrejme počítače, ako ich poznáme už dávno nemajú svoju podobu. Málokto má doma veľkú bedňu a monitor. Samozrejme v prípade pracovných či herných počítačov, ktoré si vyžadujú mimoriadne silný procesor a veľký výkon sú stále vhodné na využitie práve počítať s oddeleným monitorom. Na bežné užívanie už každý siahne po notebooku. Moderné počítače prešli naozaj veľkým vývojom a dnes vám ponúknu výkon, technológiu a funkcie, o ktorých by ste ešte pred niekoľkými rokmi ani nesnívali.

 

počítač

 

Dnešný výkon a rýchlosť počítačov sú skutočne na výbornej úrovni. Súčasné procesory majú viacero jadier a môžeme nájsť dvojjadrové, štvorjadrové ale dokonca aj šesť a viac jadrové procesory. Sila procesoru nám umožňuje zvýšenú efektivitu. Pri hraní hier, používanie počítača na prácu s rôznymi softvérmi, kedy využívate 3D modelovanie či umelú inteligenciu, je potrebné vyberať počítač na základe grafickej karty. Štandardom je dnes 8 až 32 GB RAM. Umožňuje nám to efektívne spracovanie viacerých aplikácii naraz bez toho, aby sme pri počítači museli dlho sedieť. Pri počítači je dôležité takisto úložisko. Nové SSD disky sú mimoriadne rýchle a spoľahlivé vďaka čomu môžete spúšťať viacero aplikácií naraz bez mrznutia počítača. Moderné počítače nám dávajú možnosť využívať umelú inteligenciu a s nimi spojené úlohy.

 

notebook

 

To využívajú najmä oblasti v zdravotníctve, automobilovom priemysle a či v iných odvetviach pracovnej oblasti. Dnešné moderné počítače vám umožňujú pri hraní hier či využívanie aplikácie používať takisto virtuálnu či rozšírenú realitu. Aj keď sú posledné roky čoraz viac využívané smartfóny ako notebooky, stále majú svoje opodstatnenie. Na notebooku dokážete urobiť viac kvalitnejšej práce, vhodné sú preto najmä na prácu či zábavu. Vyberajte si preto počítač či notebook, s dobrým výkonom aby ste nemuseli riešiť pomalé zapínanie či mrznutie.