Sídliská sa vyznačujú tým, že sa na nich vyskytuje nedostatok parkovacích miest. Máte vždy miesto na zaparkovanie? Ak nie, nie ste jediným človekom, ktorý si hľadá zakaždým nejaké miesto, kde by mohol zaparkovať. Parkovanie na sídliskách je veľkým problémom. Veľakrát sa stane, že ste nútený zaparkovať aj na takom mieste, kde by ste inak ani nezaparkovali. Niekedy je to na chodníkoch alebo na trávnatej ploche. Ak však parkujete na chodníkoch, môžete dostať pokutu. Vydal sa zákon, ktorý zakazuje parkovanie na chodníkoch. Viete, čo sa stalo? Teraz sa parkuje priamo na ceste. To veľmi zužuje cestu a šoféri musia kľučkovať medzi zaparkovanými autami. Cesty sú užšie a len ťažko sa vyhnú ostatným šoférom. To je veľkým problémom, ktorý sa však nerieši. Malo by sa.

premávka v meste

V mestách je aj iný problém. Nie je to len parkovanie. Hustá premávka môže byť veľmi nebezpečná. Tvoria sa zakaždým zápchy a šoféri sú netrpezliví. Mnohí riskujú a nedávajú ostatným šoférom. Avšak šofér pred nimi musí dodržiavať pravidelná cestnej premávky a ísť predpisovo. Šoféri sa zakaždým niekde ponáhľajú. Je veľmi uponáhľaný svet a nikto nevie trochu počkať. Z toho vznikajú rôzne kolízne situácie, ktorým by ste sa najradšej vyhli. Pri hustej premávke v meste to však nie je možné. Tento problém je neriešiteľný. Mestá nevedia, ako majú postupovať.

mesto

Nové cesty nie sú riešením, pretože ich nemajú kde postaviť. Riešením sú trochu aj obchvaty, no čo s tým, keď práve v meste je veľmi hustá premávka? V mestách má mnoho ľudí problém so šoférovaním. Ja sa po meste neodvážim šoférovať. Nechcem sa zbytočne vystavovať nebezpečenstvu a nepríjemným kolíznym situáciám. Ak však nemáte na výber, musíte sa do mesta dostať nejako autom. Avšak vždy sa snažte, aby ste nestresovali. Stres vám k správnemu šoférovaniu určite veľmi nepomôže, ale vám privodí hrôzu z cestovania autom.