Spomínam si, keď som prvýkrát začula o práci z domova. Bolo to niečo, čo znelo ako sen. Nemusieť ráno vstávať a ponáhľať sa do kancelárie, vyhýbať sa preplneným autobusom alebo metra a namiesto toho si dať v pokoji rannú kávu doma. Dnes je brigáda na home office stále obľúbenejšia a populárnejšia medzi všetkými ľuďmi. Je to celkom až neuveriteľné, že aj prácou z domova si vlastne môžete zarobiť pekné peniaze.

s

Predtým niečo také bolo úplne nemysliteľné. Pracovalo sa iba manuálne a pred desiatkami rokov ani internet nebol. Takže ľudia si zarábali prácou na poliach, za pokladňou, no jednoducho tými typickými prácami, čo nemôžete robiť z pohodlia domova. No ale dnes už sú úplne iné možnosti a tak možno ani nikoho neprekvapí, že si dnes môžete nájsť ľahko nejakú brigádu na home office (teda z domova). Čo taká brigáda na homeoffice môže byť? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Telefónny anketár
Bolo mi zhruba pätnásť rokov, keď som si našla brigádu ako telefónna anketárka. Chcela som si zarobiť nejaké peniaze. A pretože som v tom čase študovala, tak bolo pre mňa podstatne výhodnejšie nájsť si nejakú brigádu z domu. A nakoniec sa mi to vlastne aj podarilo. Pôvodne som nevedela, čo mám vlastne od tejto brigády očakávať, ale nakoniec som bola veľmi spokojná.

s

Začala som pracovať ako telefónna anketárka a pýtať sa rôznych ľudí na otázky z výskumov. Samozrejme, že ma niektorí poslali hneď niekam a niektorí boli ochotní so mnou dotazníky vyplniť. Niekedy som bola schopná stráviť telefonovaním aj niekoľko hodín a celkom sa spätne aj čudujem, že som to vydržala. Ale ako sa hovorí, keď niekoho niečo baví, tak to vydrží a odmenou mi boli celkom pekné peniaze. Moji rovesníci na nejaké brigády kašľali a ja som si zarábala a bola som na to pyšná. A doteraz rada spomínam na tieto časy a hovorím si, aká som bola šikovná a múdra.